Over mij

Mijn weg

De eerste helft van mijn leven ben ik vooral gaan doen wat er van me werd verwacht.

Van thuis uit op het spoor van een rechtenstudie gezet, werd ik advocaat en vervolgens rechter. In die beroepen heb ik me steeds aangetrokken gevoeld tot de persoon. Wat beweegt de mens, wat is de persoonlijke problematiek? Hoe zit dit verpakt in een juridisch conflict en welke oplossing past daarbij?

Gaandeweg mijn carrière werd de eerste vraag essentieel. En toen ik halverwege mijn leven vrijwel onaangekondigd in een burn-out kwam, had ik deze voor mezelf te gaan beantwoorden. De juridische kaders als houvast en die stevige buitenkant bleek onvoldoende om mijn weg te vervolgen.

De ommekeer kwam van binnen naar buiten, ik had mijn eigen beweegredenen en persoonlijke problematiek flink tegen het licht te houden. Het was geen makkelijke maar wel een noodzakelijke weg om alsnog mijn wortels in een totaal ander licht te gaan beschouwen. Om de daar aangetroffen wonden bloot te leggen, te verzorgen en de effecten ervan op mijn ontwikkeling en mijn leven in ogenschouw te nemen. Tegelijkertijd ben ik me gaan omscholen tot coach, therapeut en trainer. Dit pad heeft me een ongelooflijke boost in zelfvertrouwen gegeven en een niet te vermoeden stevige bodem onder mijn bestaan.

Van daaruit doe ik nu het werk wat mij zo lief is. Mensen begeleiden niet alleen in praktische coaching maar ook grondige en diepe trauma verwerking. Zelf blijf ik voortdurend in ontwikkeling, om zoveel als mogelijk de oprechte versie van mezelf te zijn.

Hoe ik werk
In mijn begeleiding, of dat nu coaching is of begeleiding in traumaverwerking, staat de vraag van jou als cliënt centraal en is deze leidend voor de diepgang van het innerlijke proces. Jij als cliënt weet het beste wat wel en niet goed voor je is. En in jou zitten de antwoorden, met een heldere spiegel die ik je voorhoud, kunnen deze weer beschikbaar komen.
Sleutelwoorden voor mijn begeleiding zijn: compassie, wezenlijk contact en luisteren met open oren, volledige aanwezigheid, vanuit intuïtie en gevoel verbinding maken met diepere lagen, rust, praktische benadering.

Levensvisie
In mijn begeleiding heb ik ook aandacht voor het grotere geheel.
Voor mij gaat het Leven over Liefde. In praktische zin: elke dag oefenen om daarmee zoveel mogelijk samen te vallen. Liefde voor jezelf, je leven, elkaar, alles.
En daar heb ik mijn handen vol aan. Omdat we als mens aardig de weg kunnen kwijtraken in gedoe, met onszelf en met elkaar. In relatie, gezin, familie, werk en organisaties, de samenleving en de wereld.
Dat gedoe onderzoeken, daar houd ik van. Wat kom ik in mezelf tegen, wat voel ik in diepere lagen en hoe kan ik zoveel mogelijk ‘ja’ zeggen tegen mezelf en de ander. En tegen het leven met alles wat daarin is aan uitdagingen en verassingen.

De sleutel tot verandering zit in je binnenkant.