Methode: IZR/IOPT

Ik werk met een methode waarmee je in contact kunt komen met onverwerkte (kind)ervaringen, als ook hoe je daarmee bent omgegaan en de effecten daarvan op je ontwikkeling en je leven.

Deze methode staat bekend onder de naam IZR, Interactieve Zelfresonantie, of IOPT, Identiteitsgeoriënteerde psychotraumatheorie en -Therapie, gebaseerd op moderne erkende trauma en hechtingstheorieën.

Het is een methode die me zeer na aan het hart ligt en waarvan ik de helende werking tot de dag van vandaag ervaar. De basis daarvan vormt een verlangen in woorden geformuleerd, vandaar dat deze ook wel ‘het opstellen van het verlangen’ wordt genoemd, of ontmoeting met het Zelf (Self encounter). De methode is ontwikkeld door psychotherapeut Dr. Franz Ruppert.

Deze ervarings- en lichaamsgerichte methode stelt je in staat in je eigen innerlijke spiegel te kijken, delen van jezelf te ontmoeten, overlevingsmechanismen te gaan herkennen en de daaronder verborgen ervaringen, gevoelens en emoties toe te laten.

Zodat je jezelf ten diepste ontmoet en accepteert.

Het verlangen, jouw verlangen, het woord voor woord daarvan onderzoeken, vormt de basis van de werkwijze en laat zien wat er op een dieper niveau in je leeft.

Klik hier om de Silencioso IZR brochure te bekijken